Министърът на енергетиката Александър Николов депозира тази сутрин своята оставка пред министър-председателя Кирил Петков.

...
Министърът на енергетиката Александър Николов депозира тази сутрин своята оставка пред министър-председателя Кирил Петков.
Коментари Харесай

Министър Александър Николов депозира своята оставка

Министърът на енергетиката Александър Николов  депозира тази заран своята оставка пред министър-председателя Кирил Петков. Това оповестиха от Министерството на енергетиката. 

Причините за отдръпването на министър Николов от държавното управление са напълно политически. Те са свързани с решението на партия „ ИТН “, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне ръководството на страната, прецизират от ведомството.

Александър Николов  ще продължи да извършва функционалностите си по конституция до избирането на негов наследник. 

Припомняме, че през предходната седмица водачът на  " ИТН "  Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията и четиримата министри от ИТН ще подадат оставки. 

До момента от поста се оттеглиха регионалният министър Гроздан Караджов и спортният министър Радостин Василев.  Александър Николов  е третият министър от партията, който подава оставката си. Очаква се от поста да се отдръпна и външният министър Теодора Генчовска. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР